منتديات سيفن ستارز
عزيزى الزائر نتمنى ان تكون فى تمام الصحة والعافية نتمنا ان تسجل معنا وانشاء الله تفيدنا وتستفيد منا المدير العام لمنتديات سيفن ستارز
لحوم الحمير إكتشفها بنفسك وتعرف عليها بأبسط_الطرق >

منتديات سيفن ستارز
عزيزى الزائر نتمنى ان تكون فى تمام الصحة والعافية نتمنا ان تسجل معنا وانشاء الله تفيدنا وتستفيد منا المدير العام لمنتديات سيفن ستارز
لحوم الحمير إكتشفها بنفسك وتعرف عليها بأبسط_الطرق >

منتديات سيفن ستارز
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
ارجو من الساده الاعضاء القدامى تعديل بيانتهم الشخصية
ياجماعة انصحكم بالدخول على المنتدى بالمتصفع العملاق Mozilla Firefox
مشاركتك بالموضوعات تعنى أنك قرأت قانون المنتدى ، وأنك تتحمل المسئولية الأدبية والقانونية عن نشر هذا الموضوع او الردود
تتقدم منتديات سيفن ستارز بأحر التهانى القلبية للأخت رونى المحامية المشرفة على المنتدى القانونى وذلك بمناسبة الزواج السعيد نسأل الله لها التوفيق فى حياتها وألف مليون مبروك لها ولزوجها الأستاذ /حسين إبراهيم حسين وعقبال البكارى وحياة سعيدة ملؤها التراحم والمحبة والقرب من الله
على السادة الأعضاء الإلتزام بالأقسام النوعية للمنتدى عند تقديم مساهماتهم حيث يكون كل موضوع داخل القسم الخاص به حتى يعطى الشكل المطلوب مع سهولة الوصول إليه لكل متصفح .فالموضوعات الخاصة بالمرأة داخل منتدى المرأة .والموضوعات التى تتحدث عن الإسلام توضع فى المنتدى الإسلامى   ...وهكذا ..ونشكر لكم حسن العمل .كما نشكركم على الأداء الممتاز داخل المنتديات..كما نحذر من الخوض أو التطرق لما يمس الغير أو التهجم أو إذدراء الأديان أو الخوض فى موضوعات سياسيه..المنتديات  أصلاً ..منشأة لتبنى وجهة النظر الأجتماعيه والإسلاميه لأهل السنة والجماعة دون التقليل من الغير بل الإحترام المتبادل..وللجميع ودون تميز بجنس أو نوع أو دين أو لون وشكراً لكم جميعاً...
إدارة المنتديات...سيفن ستارز.

 

 لحوم الحمير إكتشفها بنفسك وتعرف عليها بأبسط_الطرق

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
حسن المرجاوى
المدير العام
المدير العام
حسن المرجاوى


الجنس : ذكر عدد المساهمات : 4067
تاريخ الميلاد : 03/06/1963
تاريخ التسجيل : 06/11/2010
العمر : 60
المزاج مصر العربيه

لحوم الحمير إكتشفها بنفسك وتعرف عليها بأبسط_الطرق Empty
مُساهمةموضوع: لحوم الحمير إكتشفها بنفسك وتعرف عليها بأبسط_الطرق   لحوم الحمير إكتشفها بنفسك وتعرف عليها بأبسط_الطرق I_icon_minitimeالأحد مايو 14, 2017 6:17 am

 من قبل ‏‎Emad Yasser‎‏.
........................... 
لحوم الحمير إكتشفها بنفسك وتعرف عليها بأبسط_الطرق
في تلك الايام سمعنا عن ضبط للحوم حمير ولحوم مجهولة المصدر الشيئ الذي احدث ضجة شعبية واسعة ومدوية في جميع المدن بجميع أنحاء الجمهورية واود التحدث هنا وبطريقة مبسطة بعيدا عن المصطلحات العلمية المعقدة ومازالت ظاهرة تستحق الوقوف عندها.
.لمعرفة اللحوم الحمراء للماشية والتفرقة بينها وبين للحوم الحمير 
هنقسم الموضوع بتاعنا لكذا جزء عشان متتلخبطوش
**الجزءالأول هنبدأ بمعرفة لحم الحمير قبل الطهي وهي طازجة .
** الجزء التاني معرفة لحوم الحمير بعد الطهي وبالهنا والشفا هههه .
أولا التعرف علي لحم الحميرقبل الطهي وهي لسه عندالجزار 
1- أول حاجة نبص عليها لون اللحمة لون لحمة الحمير أحمر داكن بني ويميل للزرقة والإسوداد .علي عكس لحوم الماشية فتكون لونها أحمر وردي زهري .
2- وبعد كدا نبص علي لون الدهن في اللحمة الدهن للحم الحمير لا يتجمد أبدا ويكون جيلاتيني ويظل شكلة هلامي ويكون لون الدهن أصفر نحاسي ولكن هناك لحوم أيضا يكون لون الدهن أصفر ولكنه أصفر مقبول فاتح اللون ويتجمد مثلما في اللحوم البقرية فلا داعي للقلق . والدهن بلحوم الماشية يتجمد ويكون لونه أبيض باللحوم الجاموسي ويميل للإصفرار باللحوم البقرية .
3- - ولو بقي اللحمة مش باين معاك لونها ولا لون الدهن اللي فيها يبقي نبص علي الضلوع وبالنسبة للحوم الحمير بتكون 18 زوج من الأضلاع إنما الماشية كالأبقار والجاموس: 13 زوج من الأضلاع. وهنا لازم نعد الضلوع لو كانت 18 زوج من الضلوع اعرفوا إنه حمار إبن حمار.
4- طيب أنا مش عارف عدد الضلوع اللي قدامي عشان مفيش غير نص الدبيحة أو ربعها هقولك تعرف ازاي الضلوع بلحوم الحمير تكون الأضلاع رفيعة للغاية وليست سميكة مثل الأبقار والجاموس, كما أن لونها يكون داكنا و لو تعرضت للهواء يتحول لونها إلى ما يشبه صدأ وبكدا تعرفها حتي لو معرفتوش تعدوا الضلوع ومالكوش حجه بقا بعد كدا .
5- بتهيألي كدا ممكن تتعرفوا علي الحوم الحمير بسهولة طيب خدوا دي كمان عشان يبقي مسبناش حاجة خالص هنشوف الألياف وبتكون قوية في الحمير هتقوللي يعني إيه الألياف 
بصوا ياجماعه الألياف دي هي الخطوط البيضاء اللي بتكون موجودة داخل اللحوم وبتكون بشكل طولي ومقسمه اللحمة وتحس ان هي عامله زي العضلات المفتوله ودا واضح في الصور اللي تحت وهشرح علي كل صورة ايه الفرق بينهم ولحوم الماشية بتكون الألياف بها ضعيفة وقليلة والغضاريف في لحوم الماشية ضعيفة .
6- بالنسبة للكاهل بتاع الحمير عشان الناس اللي بتحب الكوارع تخلي بالها الكاهل للحوم الحمير عصوي ورفيع يعني استكبروا وانتوا بتجيبو الكوارع أما بالنسبة لكاهل الماشية من الخلف ممتليء وسميك وملظلظ هههههه.
7- وأخيرا نسخن سكينة ونضع نصلها في قطعه لحمة ولو لقينا ريحة اللحم بقت زي اسطبلات الخيل والحمير يبقي دا لحمة حمار ابن حمار أما بقي لو شميت ريحة مقبولة لحضرتك زي اللحوم العادية فيبقي دي لحمة ماشية .
8- أخيرا بقي لو منفعش كل الحاجات دي هنعملها إختبار مع الشوربة علي رأي عادل إمام وهوبيقول ( هات لنا الفخدة دي نعملها إختبار مع الشوربة ) هههههه وكل الناس تضحك علي الكلمة دي ولحد النهاردة كل أصدقائي ومعارفي وحبايبي بيقولوها ليه إيه ياعم محمد مفيش حته فخدة نعملها إختبار مع الشوربة ههههه بس أحب أفاجئكوا الإختبار دا حقيقي وعلمي فعلا بس مش فخدة كاملة للدبيحة دا بيكون إختبار بسيط وبيكون كالأتي : 
هنجيب حوالي 250 جرام من اللحمة اللي انتوا شكين فيها بس بشرط يكون فيها كمية من الدهن ونفرمها وبعد كدا نعمل بيها شوربة لحمه عادية خالص وبعد ما نعمل الشوربة هناخد جزء من سائل الشوربة ده ونضعه في وعاء ونضع علية شوية من مادة ( اليود ) شوية صغرين لو ظهر ليه لون الشوربة بنفسجي أو أزرق تبقي دي لحمة حمير أوخيول أما لو حطيت اليود ومظهرش لون يبقي لحوم ماشية عادية ومفيش اي مشاكل .
ثانيا التعرف علي لحم الحميربعدالطهي
1- تكون الشوربة بها بقع صفراء غليظة تطفو علي السطح.كما هو موضح بالصور .
2- شم رائحة كاسطبل الخيول والحمير ورائحتها تكون كريهة ومتزنخة .
3- وتمتاز بنكهة مسكرة عند الطهى بالاضافة الى ان مرقتها تزداد فيها البقع الصفراء .
4- اللحوم المطبوخة للحمير تكون سوداء .
ولو معرفتوش كل الحاجات اللي فاتت دي يبقي حلال فينا ناكل لحم حمير .
***وهنا يجب الحذر من اللحوم .
ويجب علي المواطن التعامل مع جزارين موثوق بهم وخاضعين للرقابة الصحية الدائمة.ومن الجهات المختصة كالإدارات البيطرية وملتزمين بالاشتراطات الصحية والنظافة .
هاااااااام 
عشان نعرف نفرق بين اللحمة الميتة والمذبوحة بالطريقة الصحيحة اقطع قطعة لحم وضعها فى وعاء به ماء ان تلوث الماء بالدم فهو لحم ميت كما ان اللحم الميت شديد التماسك .
ممنوع 
ممنوع منعا باتا شراء لحوم مفرومة جاهزة لأن ساعتها مش هتعرف لحمة الحمير من غيرة فنصيحة لوعايز مفروم يبقي تشتري اللحمة ويفرمها الجزار وانت واقف .
– بالنسبة للحم المطهو بالمطاعم صعب التعرف على انه لحم ميتة او نوعه حتى ولكن بالنسبة للانشون والسجق والبسطرمة يفضل عدم شراؤهم وعملهم بالمنزل لانهم من اكثر اللحوم التى مشكوك فى امر تصنيعها اى كان ماركتها وان اردت شراء سجق يكون من جزار معروف او بائع اللحم وتكون اللحمة مختومة بختم السلخانه الحكومي وبيكون مكتوب داخل الختم اسم المحافظة ومكان الذبح ورقم العنبر ونوع اللحمة والرقم السري لليوم الذي تم به الذبح.
وارجع واقول ارجو عدم شراء البيف واللانشون والبسطرمة وعملهم بالمنزل او الاستغناء عنهم لان صحتنا اهم من اى طعام يضيع طعمه بمجرد وصوله للحلق
خطورة_تناول_لحوم_الحمير
أولا وقبل أي شيء لحوم الحمير محرمه شرعا .
ثانيا لحم الحمير خطير جدا على الصحة لأنه يمكن أن يحمل الأمراض البيولوجية لجسم الإنسان مثل الفيروسات الفطرية والطفيلية التي تؤدي إلى الإصابة بالنزلات المعوية الميكروبية وتؤدي إلى الإصابة بالتسمم الغذائي الكيميائي، ومن أعراضه القيء والإسهال والجفاف الذي قد يؤدي إلى الوفاة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
لحوم الحمير إكتشفها بنفسك وتعرف عليها بأبسط_الطرق
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات سيفن ستارز :: المرأة :: المطبخ-
انتقل الى: